Digiä opettamiseen ja oppimiseen 18.8. - 7.12.2020

RYHMÄ TÄYNNÄ

Osaat jo hieman käyttää Peda.net -alustaa, mutta haluaisit laajentaa osaamistasi. Kurssilla pohditaan, miten laadukas verkkokurssi toteutetaan ja miten muita digitaalisia opetus- ja oppimisvälineitä tai appeja käytetään opetuksen ja Peda.net -alustan tukena. Koulutus sisältää webinaareja, jossa käsitellään digitaalisten sovellusten ja työvälineiden opetuskäytön pedagogisia lähtökohtia sekä harjoitellaan niiden käyttöönottoa. Osallistujat kokeilevat digitaalisia sovelluksia itsenäisesti ja hyödyntäen niitä omassa opetuksessa. Kokeilujen tuloksia, hyviä käytänteitä ja vinkkejä sovellusten käyttöön jaetaan webinaareissa. 

Koulutuksen tavoitteet

Kurssilla osallistujana

  • Opit suunnittelemaan opiskeluprosesseja verkkoon ja hyödyntämään erilaisia digitaalisia oppimisalustoja omassa opetuksessa
  • Opit tuottamaan digitaalisia oppimateriaalia ja opetusvideoita oman opetuksen tueksi
  • Opit hyödyntämään erilaisia digitaalisia sovelluksia opiskelijoiden aktivoinnissa, ohjauksessa ja palautteen antamisessa.

Toteutustapa 

  • Koulutus sisältää 5 webinaaria (1,5 h/webinaari) ja oman työn kehittämistä etätyöskentelynä. Webinaareissa käsitellään digitaalisten sovellusten ja työvälineiden opetuskäytön pedagogisia lähtökohtia sekä harjoitellaan niiden käyttöönottoa. Osallistujat kokeilevat digitaalisia sovelluksia itsenäisesti ja hyödyntäen niitä omassa opetuksessa. Kokeilujen tuloksia, hyviä käytänteitä ja vinkkejä sovellusten käyttöön jaetaan webinaareissa. 
  • Webinaarilinkki ja tarkemmat ohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.
  • Osallistujilla on mahdollisuus hakea koulutuksesta osaamismerkki. 

 

Webinaarit klo 09.00- 10.30, teemat

Ti 18.8.2020 Hyvän verkkokurssin perusta
Ti 15.9.2020 Blogin tai sivuston toteuttaminen
Ma 5.10.2020 Opetusvideon käsikirjoitus ja toteutus
To 12.11.2020 Erilaiset appit ja verkkosovellukset
Ma 7.12.2020 Erilaisten sovellusten ideat käytännössä

Kouluttajat ja lisätietoja

KM, lehtori Pia Kiikeri, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu, p. 040 488 7196, pia.kiikeri@haaga-helia.fi

FM, lehtori Tuija Alasalmi, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu, p. 040 488 7216, tuija.alasalmi@haaga-helia.fi